Foto

Meciuri spectaculoase in prima zi a "Conferintei Sectorului 1 - Mihai Nedeff"


Prima zi a competitiei "Conferinta Sectorului 1 - Mihai Nedeff" a adus fata in fata patru echipe  de liceeni gata sa dea totul pentru castigarea turneului gazduit in perioada 8 - 10 iunie de sala  de sport a Colegiului National I.L. Caragiale din Bucuresti. Atmosfera de vis din jurul  terenului, numele grele ale baschetului romanesc prezente in sala, precum si jocul spectaculos al  pustilor au adus aminte din plin de meciurile interliceale de odinioara.

Dupa repartizarea jucatorilor in cele patru echipe cu nume demne de un campionat puternic (n.n.  cele patru echipe se numesc "The Black Team" - antrenor Constantin Ioan, "Magic Balls" - antrenori  Alexandru Vinereanu si Florin Ermurache, "Crossover" - antrenori Petre Branisteanu si Marin Braboveanu si echipa "Visatorii"- antrenor Dan Ioan) si dupa celebrele poze de grup facute in graba  inaintea marilor competitii, pustanii cu mult chef de joaca au dat drumul spectacolului.

Primul meci al zilei a adus in lumina reflectoarelor doua echipe care au reprezentat intr-o anume  masura personalitatile tehnicienilor de pe banca. "The Black Team" condusa de Constantin Ioan,  fostul selectioner al nationalei Romaniei de la inceputul anilor 2000 si echipa "Crossover",  pregatita de Petre Branisteanu si Marin Braboveanu, au deschis competitia chiar sub privirile  maestrului Mihai Nedeff.

Intr-un meci disputat cu garda jos si incheiat cu 79-60, in favoarea echipei "Crossover" coordonate de Petre  Branisteanu si Marin Braboveanu, cele doua formatii au mizat totul pe cartea atacului. Daca  primul sfert s-a incheiat cu scorul 24-18, la pauza mare ecartul dintre cele doua formatii a  crescut, tabela indicand 44-32 pentru "Crossover".

Petre Branisteanu a incercat sa isi tempereze elevii, in timp ce Marin Braboveanu, fostul  cosgeter al Romaniei din anul 1974, si-a amintit ca fazele spectaculoase plac publicului si i-a  indemnat pe liceeni sa marcheze cat mai multe puncte. De partea cealalta, Constantin Ioan a rotit  in permanenta formula de start si i-a incurajat pe debutanti, chiar daca a scapat victoria din  mana mult mai greu decat o arata scorul final.

Al doilea joc al zilei a fost insa unul cu adevarat exploziv, decis dramatic in ultimul minut de  joc. Debutantul Dan Ioan, component al nationalei masculine U20 a Romaniei, a pasit pentru prima  data pe banca tehnica in calitate de principal al formatiei "Visatorii" si a simtit cu adevarat  ce trairi are un antrenor la marginea parchetului. In tabara adversa, desi mai "experimentat" cu  30 de ani fata de tanarul Dan Ioan, s-a aflat alt debutant, nimeni altul decat fostul mare  international roman Florin Ermurache, acesta luand loc pe banca formatiei "Magic Balls" alaturi de  Alexandru Vinereanu, "gladiatorul" lui Dinamo din anii '90.

Partida a avut un inceput echilibrat, lucru care l-a facut pe Ermurache sa ceara rapid primul  time-out, la scorul de 7-6 pentru echipa sa. Fosta extrema de forta a nationalei Romaniei a  incerat sa faca ordine in propria tabara, dar Dan Ioan a mutat inspirat si echilibrul s-a mentinut  mult timp pe tabela. Duelul din teren, dublat de lupta aparent disproportionata de la nivelul  bancilor tehnice, a completat cu succes meciul spre deliciul lui "nea Misu Nedeff", legendarul  jucator si antrenor al ros-albastrilor si al nationalei Romaniei.

Daca la pauza tabela de marcaj indica un sec 42-42, deznodamantul a fost unul cu adevarat  dramatic. Baietii lui Vinereanu si Ermurache au profitat de forma de zile mari a jucatorului  Alexandru Fotescu si l-au pus in valoare la fiecare faza de atac. Intrati in penalizare,  jucatorii lui Dan Ioan au incercat sa rupa iuresul adversarilor provocand faulturi, dar destul de  calmi cei de la "Magic Balls" s-au impus cu 64-55.


Lupta pentru castigarea competitiei "Conferinta Sectorului 1 - Mihai Nedeff" va continua maine la sala de sport a Colegiul National I.L.Caragiale, de la ora 17:00 "Visatorii" urmand sa intalneasca echipa "Crossover", in timp ce "Black Team" va da piept cu "Magic Balls", de la ora 18:30.


Declaratii la finalul primei zile oferite de antrenori angrenati in proiectul demarat de Federatia Romana de Baschet in parteneriat cu Primaria Sectorului 1:

Petre Branisteanu, antrenor "Crossover":
"Important este ca acesti copii sa respecte sloganul acestei competitii: Stop violentei, drogurilor si rasismului! Si sa lege o prietenie de-o viata, asa cum ma leaga pe mine de Ermurache, Vinereanu si Braboveanu."

Constantin Ioan, antrenor "The Black Team":

"Fie ca esti la o echipa de juniori, de seniori sau la o echipa de liceeni, baschetul este frumos cand il traiesti pe banca si mereu redescopar aceasta placere. Am avut emotii pentru acesti copii care isi doresc foarte mult sa ajunga jucatori."

Alexandru Vinereanu, antrenor "Magic Balls":
"Am avut aceleasi emotii si a fost acelasi consum nervos ca la fiecare meci. Intotdeauna mi-a placut sa castig, indiferent daca am fost pe teren sau pe banca si de data aceasta, jucatorii chiar daca nu sunt profesionisti, au evoluat cu o mare daruire. Si eu si Florin Ermurache am fost niste jucatori colerici, ne-a placut sa castigam si de-aici este pasiunea asta imensa a noastra."

Florin Ermurache, antrenor "Magic Balls":
"Intotdeauna este greu pe banca si ca jucator si ca antrenor. Mereu vrei sa participi la victorie. Ma bucur ca am reusit cu aceasta echipa incropita acum o luna de zile sa castigam acest joc, mai ales ca astazi am debutat ca antrenor. Este primul meci in Romania in care conduc o echipa!"

Dan Ioan, antrenor "Visatorii":
"Este categoric mult mai greu pe banca tehnica! Vrei sa te dezbraci si sa intrii in teren. Abia acum imi inteleg si eu antrenorii. Astazi a fost un meci tensionat, am sperat ca jucatorii mei vor castiga, dar am ratat copilareste cateva actiuni. Maine sper ca ne vom lua revansa!"







 




Parteneri